Datum:
18 jun 2019
Tijd:
09:30 - 16:30
Locatie:

BEYOND THE INNER CIRCLE – Collectief duurzaam bouwen aan een metropool zonder afval

Showcases genoeg voor circulaire bouw en gebiedsontwikkeling, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Hoe kan iedereen meebouwen aan en profiteren van een metropool zonder afval? Met onder andere Ehad Sayed (Biohm), Maayke Damen (Excess Materials Exchange) en Michel Baars (New Horizon).

Amsterdam moet in 2050 een circulaire stad zijn, waarin afval niet bestaat en de stad een bron is van waardevolle grondstoffen. Maar wat is hype en hoe maken we echt een stap vooruit? Van technische hoogstandjes tot de financiering; hoor alles over de kansen en knelpunten voor een effectiever grondstoffengebruik in de stad.

Bouwmaterialen op basis van schimmels en planten, een marktplaats voor overtollige materialen, kunstmatige intelligentie als katalysator van de circulaire economie, het materiaalpaspoort voor gebouwen; allemaal passeren ze de revue.

Maar er is speciale aandacht voor het collectief: hoe maken we de circulaire stad van iedereen, en niet alleen van die paar koplopers? We bespreken de toepassingen voor sociale woningbouw en gebiedsontwikkeling en er zijn speciale sessies over het betrekken van sociale werkplaatsen en het co-creëren met bewoners in de wijk.

Stap buiten je eigen cirkel, laat je verrassen en praat mee over de toekomst van de circulaire stad.

Lees verder >