Datum:
29 sept 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Locatie:

Circulair inkopen van ICT

In samenwerking met de Amsterdam Economic Board organiseert het Utrecht Sustainability Institute het 22ste Circular Economy Lab. Centraal in deze online bijeenkomst staan circulaire mogelijkheden voor ICT-apparatuur op de werkplek.

Computers, servers en beeldschermen hebben een enorme impact op het milieu. Productie en gebruik kosten veel energie en de producten bevatten kritieke metalen. De korte afschrijvingsperiode zorgt jaarlijks voor de afdanking van miljoenen tonnen elektronische apparatuur, waardoor kritieke metalen snel op raken. Er is veel potentie voor slimmere en circulaire oplossingen, zoals levensduurverlenging. Maar in de praktijk wordt hiervan nog weinig gebruik gemaakt op de werkplek.

Tijdens het 22ste Circular Economy Lab identificeren we samen met experts en koplopers de knelpunten en bepalen we hoe we circulaire oplossingen bereikbaar maken en opschalen. We richten ons daarbij op inkopende organisaties (inkopers, categorie- en contractmanagers, onderhoud en service rondom ICT) en op vendoren/leveranciers van ICT-apparatuur. Aan het einde van 2020 organiseren we een Circular Economy Lab over dataservers.

Het Circular Economy Lab gaat online om iedereen de kans te bieden erbij te zijn. Doe mee met de open paneldiscussies met experts. Deel eigen ervaringen, leer van elkaar en stel de vragen die jou verder helpen. Meld je nu aan.

Aanmelden
Bekijk het programma online