Datum:
16 sept 2020
Tijd:
18:30 -
Locatie:

Garen spinnen uit oude kleren

De Amsterdamse pilot van het REFLOW-project werkt aan een volgend leven voor gebruikte kleren en textiel. Het project stimuleert diverse manieren van inzameling, om meer grondstoffen voor de recycling-industrie te krijgen. Aan de andere kant werkt REFLOW aan de vraag naar gerecycled textiel en het aanbod van nieuwe producten uit teruggewonnen grondstoffen. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen zelf als “changemaker” aan de slag kunnen gaan.

REFLOW wil alle stappen van het “textielwiel” verder helpen. Een LiveCast op 16 september van Pakhuis De Zwijger zoomt in op het nieuwe landelijke beleidsplan van Stientje van Veldhoven over circulair textiel dat dit najaar in de kamer wordt behandeld. Wat voor feedback hebben experts en wat denk jij erover?

Dit betreft het tweede deel van de LiveCast. Hoor in het eerste deel, uitgezonden op 9 september, over circulair textiel alles over de Amsterdamse pilot van het Europese REFLOW-project. Hoe werken ontwerpers, producenten, textielinzamelaars en -verwerkers, beleidsmakers én burgers aan een alternatief voor fast fashion, met een langere levensduur voor onze kleding en textiel, meer hergebruik en recycling en minder verspilling en vervuiling? Stel ook vanuit huis jouw vragen.

Lees verder >