Datum:
11 dec 2019
Tijd:
00:00 -
Locatie:

Inspiratiesessie ‘Verbreed je ruimtelijke blik op de energietransitie’

Hoe zijn plannen voor de opwekking van zonne- en windenergie ruimtelijk in te passen in het landschap? Wat betekent slim omgaan met de regionale energiestrategie in relatie tot het omgevingsbeleid? En hoe kunnen verschillende organisaties – van maatschappelijk tot bedrijfsleven – de kansen van de energietransitie benutten?

Op woensdag 11 december organiseren Energieregio Noord-Holland Zuid en de provincie Noord-Holland een inspiratiesessie over deze thema’s. Bijzonder is dat deze op drie momenten op de dag aan – ochtend, middag en avond – plaatsvinden. De sessie is bedoeld voor partners (ambtelijk en bestuurlijk) en stakeholders die deelnemen aan het proces van het opstellen van de Regionale Energiestrategieën (RES) in Noord-Holland.

Tijdens de bijeenkomst word je door ruimtelijk ontwerpers uitgedaagd om je blik te verruimen en andere perspectieven te leren kennen. De opgedane inspiratie kun je vervolgens meenemen naar de lokale ateliers, die onderdeel uitmaken van het participatieproces voor de RES. Of toepassen bij de borging van de RES in het omgevingsbeleid.

De programma’s van de drie sessies zijn identiek en vinden plaats bij de Provincie Noord-Holland, Houtplein 33 in Haarlem. Je kunt voorafgaand of na afloop van het programma het Panorama Nederland bezichtigen in de foyer.

Lees verder >