Datum:
10 dec 2020
Tijd:
15:30 -
Locatie:

Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie 2020

Op 10 en 11 december vindt het vierde symposium Circulaire Maakindustrie plaats. Wilt u geïnspireerd worden om uw bedrijf meer circulair te maken? Dan mag u het symposium Circulaire Maakindustrie op 10 en 11 december niet missen! Het online programma bestaat uit verschillende interessante sprekers en workshops.

Het jaarlijkse symposium wordt georganiseerd door het platform Circulaire Maakindustrie. Dit is een samenwerkingsverband tussen publieke organisaties en het bedrijfsleven om de maakindustrie circulair te maken. Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie 2019-2023 is hiervoor de basis. Circulariteit gaat een belangrijke rol spelen in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Klimaatneutraal in 2050 kan alleen als we dan ook een volledig circulaire economie hebben.

Waarom is het belangrijk dat de maakindustrie circulair wordt? Diana de Graaf, projectmanager Team Verbreding van het circulaire maakindustrie programma en consultant op het gebied van circulaire en duurzame economie heeft hier wel een antwoord op: ‘Een circulaire maakindustrie levert 3,1 miljard euro extra toegevoegde waarde op en zorgt voor belangrijke reducties in CO2-emissies (10%) en gebruik van kritische materialen, zo berekende TNO dit jaar. Daarbij draagt circulair ondernemen bij aan een sterke en toekomstbestendige maakindustrie.

Op donderdag 10 december begint het symposium met een webinar. Hierin worden de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten van circulaire projecten uit het uitvoeringsprogramma toegelicht door een aantal gastsprekers. Interessante projecten uit het uitvoeringsprogramma zijn bijvoorbeeld Kansen voor urban mining en Materiaalpaspoorten bij inkoop van ICT hardware.  Jeroen Cox (KPN) en Thea Kleinmagd (Fairphone) vertellen hoe zij impact in de supply chain meetbaar en zichtbaar maken met concrete projecten.

Op vrijdag 11 december kunt u aansluiten bij een aantal online workshops. Bent u benieuwd naar kostenbesparing met remanufacturing of wilt de productieketen van uw bedrijf robuuster maken? Dan zijn deze workshops iets voor u!

Ook de maakindustrie in het Noordzeekanaalgebied staat voor een grote energietransitie opgave. In het Regioplan NZKG leest u wat bedrijven doen om de regionale klimaatdoelstellingen te behalen. Op het gebied van circulariteit is er onze regio nog een grote slag te maken dus het symposium Circulaire Maakindustrie sluit hier goed bij aan!

Klik hier om het volledige symposiumprogramma bekijken; aanmelden kan via circulairemaakindustrie.nl

Bekijk de teaser van het symposium >