Datum:
27 okt 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Locatie:

Kennissessie Warmtenet en Warmtewet.

Ben jij bezig met onderzoek naar of de voorbereidingen voor de aanleg van een warmtenet in jouw gemeente? Op 27 oktober (15:00 – 17:00) organiseren we samen met het MRA Warmte Koude Programma de kennissessie Warmtenet en Warmtewet.

De Wet Collectieve Warmtevoorziening, ook wel Warmtewet 2 genoemd, gaat naar verwachting per 1 januari 2022 in werking. Deze wet moet helpen bij de groei en verduurzaming van warmtenetten, het afdwingen van de beslissing om individuele gebouwen van het aardgas af te halen en een einde te maken aan traditionele monopolieposities.

Tijdens deze kennissessie komen verschillende experts aan het woord. Juridische specialisten van AKD zullen ingaan op de veranderingen en implicaties van de Warmtewet 2. Vervolgens zal Petrus Postma van het MRA Warmte Koude programma ervaringen delen uit de MRA-regio en een actuele casus behandelen.

Ik meld me aan voor 27 oktober!

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?
AKD
AKD is een advocatenkantoor dat actief is in de Benelux en is o.a. gespecialiseerd in wet- en regelgeving van de energietransitie. Juridische experts van AKD nemen u aan de hand tijdens deze kennissessie en zullen ingaan op de vragen: ‘Wat weten we nu al over deze aangepaste Warmtewet? Welke gevolgen heeft dat voor het proces binnen een Wijkaanpak Aardgasvrij? Wat betekent dat voor de rol van gemeenten? Hoe kun je nu inspelen op de veranderingen die in 2022 doorgevoerd gaan worden?’.Warmte Koude programma
Petrus Postma van het Warmte Koude programma deelt ervaringen van wat er speelt in de MRA-regio op het gebied van warmte en behandelt een actuele casus waarmee duidelijk wordt wat gemeenten nu al kunnen doen om stappen te zetten bij de ontwikkeling van een collectieve warmtevoorziening.

 

Ken je collega’s die ook meer willen weten over de onderwerpen Warmtenet & Warmtewet? Stuur deze uitnodiging gerust door. Kun je niet bij de sessie aanwezig zijn? We zullen de sessie opnemen en via onze website beschikbaar stellen.

Graag zien we je dan.