Datum:
31 mrt 2022
Tijd:
09:00 - 10:00
Locatie:

Online inspiratiesessie ‘Werk maken van Fietsen

Hoe stimuleer je het fietsgebruik van medewerkers? Wat zijn de voordelen dat meer medewerkers gaan fietsen? Welke mogelijkheden zijn er om een fietsregeling aan te bieden? Welke voorbeelden bij andere organisaties zijn er?

Tijdens de inspiratiesessie van de Green Deal Fiets | arbeidsvoorwaarden op 31 maart ontdek je in een uur (van 09:00 tot 10:00 uur) de positieve effecten van het vaker overschakelen naar de fiets voor werknemers en voor de organisatie. Daarnaast krijg je inzicht in de mogelijkheden om de fiets als vervoersmiddel te introduceren en wat er nodig is om werknemers gebruik te laten maken van fiets arbeidsvoorwaarden.

Alle deelnemers aan deze sessie kunnen in overleg aanspraak maken op een probeer e-bike(s) voor medewerkers. Ook kan er een beroep gedaan worden op een gratis mobiliteitsconsult door Breikers. Reden genoeg dus om aanwezig te zijn.

Programma ‘Werk maken van fietsen’
– Welkom en introductie Green Deal Fiets door Richard Hoving, lead Mobiliteit Amsterdam Economic Board
– Wat is ervoor nodig om een fietsregeling aan medewerkers aan te bieden?  Rein Aarts, directeur Breikers
– Wat zijn de effecten van een fietsplan voor werknemers? En hoe implementeer ik een fietsplan binnen 2 weken. Mark Danhof, Manager Lease a Bike
– De fiets van de zaak in de praktijk, een bekend bedrijf aan het woord dat recentelijk een fietsplan heeft geïntroduceerd

Voor meer informatie en aanmelden:

Werk maken van Fietsen – Amsterdam Economic Board

Green Deal Fiets
De Green Deal Fiets is een convenant dat is ondertekend door 40+ organisaties in de Metropool Amsterdam. Het doel is om de positie van toonaangevende fietsregio te versterken en tot 2025 tienduizenden nieuwe mensen te bewegen om voor de fiets te kiezen. We richten ons op vier onderwerpen: fietsservicepunten | arbeidsvoorwaarden | jongeren op de fiets | kennisbundeling.

Lees hier meer informatie over de Green Deal Fiets en bekijk het gesprek met Marja Ruigrok, wethouder gemeente Haarlemmermeer over de Green Deal Fiets.