Datum:
03 feb 2022
Tijd:
12:00 - 13:00
Locatie:

Webinar FIXbrigade tegen energiearmoede

Op zoek naar concrete ideeën om energiearmoede tegen te gaan? Wil je meer weten over hoe een FIXbrigade daarbij kan helpen? Kom dan naar de digitale kennissessie. Wij nemen je mee in wat een FIXbrigade is en wat er nodig is om een FIXbrigade op te zetten.

De FIXbrigade gaat verder waar de energiecoaches stoppen. Waar de energiecoaches energiebespaaradvies geven aan inwoners en producten achterlaten, zoals radiatorfolie en tochtstrips, voert de FIXbrigade kleine energiebesparende klussen uit. Denk bijvoorbeeld aan kitten, afstellen van de CV-ketel of aanleg van radiatorfolie. Dit bespaart inwoners energie en daarmee ook geld. Bovendien voorkom je zo dat energiebespaarproducten ongebruikt in een hoekje blijven liggen. In Amsterdam Oost is een eerste FIXbrigade opgezet. In Zaanstad wordt nu naar dat voorbeeld ook een FIXbrigade in het leven geroepen. De FIXbrigade in die twee steden is opgezet als leerwerktraject. Een hoofdfixer neemt als een leermeester leerlingfixers mee op pad. Zo leren de leerlingfixers de basis van veelzijdige klussen en kunnen leerlingfixers doorstromen naar betaald werk of opleiding.

De kennissessie is vooral bedoeld voor beleidsadviseurs duurzaamheid en communicatie. Gezien de sterke koppeling met het sociaal domein is deze sessie zeker ook voor hen interessant. Hetzelfde geldt voor intermediaire organisaties zoals het energieloket, de voedselbank en woningcorporaties. Ken je collega’s voor wie deze sessie ook interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Ik meld me aan voor 3 februari (12:00 – 13:00)