Datum:
17 sept 2020
Tijd:
13:00 - 15:00
Locatie:

Webinar versnelling aardwarmte (2) – van onderzoek naar project

Project Versnelling Aardwarmte van de provincies Noord-Holland en Flevoland biedt in samenwerking met het Servicepunt Duurzame Energie een webinar aan over aardwarmte als duurzame warmtebron. Het doel van het project is om het gebruik van aardwarmte als duurzame warmtebron voor woningen en de glastuinbouw in de Metropoolregio Amsterdam te versnellen en richt zich op beleidsontwikkeling en kennisuitwisseling. Dit webinar gaat in op de rol van gemeenten om aardwarmte, ofwel geothermie, als warmtebron te introduceren.

In Schalkwijk (Meerwijk) in Haarlem wordt een warmtenet ontwikkeld. Op dit net kunnen mogelijk meer dan 6.000 woningen aangesloten worden. De gemeente Haarlem onderzoekt met samenwerkingspartners of aardwarmte de stad kan verwarmen en waar de aardwarmteputten rond de stad moeten komen. Wienand van Dijk is kwartiermaker warmte bij de gemeente Haarlem en legt uit hoe zij samenwerken met energienetwerkbedrijven, -leveranciers en woningcoöperaties en welke rol de gemeente pakt.

Ook de gemeente Den Haag is aan de slag met aardwarmte. In Den Haag zuidwest vinden er al volop activiteiten plaats. De aardwarmteputten zijn al aanwezig en schoongemaakt en momenteel vinden er bovengrondse installatiewerkzaamheden plaats om de warmtebron te koppelen aan het warmtenet. Johan Noordhoek is beleidsadviseur energietransitie bij de gemeente Den Haag en deelt de lessons learned als het gaat over de rol van de gemeente en de samenwerking met diverse partijen.

PROGRAMMA

12:45 Inloop

13:00 Welkomstwoord door Ingrid Giebels – Servicepunt Duurzame Energie

13:05 Korte introductie door Frank Schoof – Project Versnelling Aardwarmte

13:10 Gemeente Haarlem: van idee naar project

13:50 Gemeente Den Haag: de lessons learned

14:30 Vragen en discussie

14:50 Afronding

SPREKERS

Wienand van Dijk – gemeente Haarlem

Johan Noordhoek – gemeente Den Haag

HOE NEEM JE DEEL AAN HET WEBINAR?

1. Als je de software van Zoom nog niet op je laptop/pc hebt, ga dan naar de website https://zoom.us/test. Klik vervolgens op ‘Join’. Vervolgens klik je op ‘Download & run Zoom.’ Wil je op je tablet of smartphone meedoen? Download dan de gratis ‘Zoom Cloud Meetings’ app.

2. Via deze link kom je in het webinar: Versnelling Aardwarmte (2): van onderzoek naar project.

3. Je hebt geen account bij Zoom nodig. Dit is het meeting ID mocht je die nog nodig hebben: 811 3069 2409. Het wachtwoord is ‘Aardwarmte’.

Ken je collega’s die ook meer willen weten over aardwarmte? Stuur deze uitnodiging gerust door. Graag zien we je dan.

Kun je niet bij de sessie aanwezig zijn? We zullen de sessie opnemen en via onze website beschikbaar stellen.

Aanmelden via eventbrite is puur voor uw registratie. Er zijn geen tickets nodig voor dit evenement. U hoeft na uw registratie verder geen ticket of registratieformulier mee te nemen.