Datum:
16 jun 2022
Tijd:
09:00 - 17:00
Locatie:

WindDay 2022

Zowel op land als op zee waait het in Nederland hard en veel. Dat maakt de kracht van de wind essentieel voor onze nieuwe groene economie. Wind is de goedkoopste bron van duurzame energie voor een duurzame samenleving en voor een industrie die kan concurreren op de wereldmarkt.

Waar het nieuwe kabinet qua ambities fors inzet op deze transitie, komt het steeds meer aan op de uitvoering. Hoe gaan we zorgen dat al die ambities werkelijkheid worden? En daarbij hebben we nog flink wat uitdagingen. Van de technische innovaties, tot het vinden van goed opgeleide vakmensen en het nog actiever betrekken van burgers bij alle veranderingen die zij om zich heen zien.

Hoe hoger de molens hoe meer opbrengst en hoe efficiënter we duurzame energie kunnen opwekken. Tegelijkertijd zijn deze hoge turbines de iconen van de energietransitie. En vangen ze ook tegenwind – juridisch, ecologisch, maatschappelijk en soms zelfs economisch. Want elke transitie doet ergens pijn. Dit vereist veel meer samenwerking van alle stakeholders binnen de sector. Overheden, industrie, kennisinstellingen en burgers die de handen ineen slaan en hun passie en enthousiasme voor de wind van de daken schreeuwen. Zodat we kunnen blijven bouwen aan een betrouwbaar, betaalbaar en goed werkend energiesysteem.

De WindDay brengt op 16 juni alle stakeholders bij elkaar om te netwerken, ideeën en inzichten uit te wisselen en aan de slag te gaan. De inspirerende keynotes geven hun visie en zetten je daarmee aan het denken. In de interactieve sessies gaan we met elkaar aan de slag om tot concrete oplossingen te komen. Zodat ook jij met je hoofd in de wind en borst vooruit met plezier blijft werken aan de groene economie.

Lees verder >