De inschrijving voor de vijfde editie van het Amsterdamse programma ‘Startup in Residence’ is geopend. Startups, scale-ups, sociaal ondernemers en innovatief MKB worden gevraagd om met slimme en innovatieve oplossingen te komen voor duurzaamheidsvraagstukken. “Nieuwe technologieën kunnen heel goed bijdragen aan een duurzame, circulaire en klimaatadaptieve stad”, aldus Wethouder Kock.
Na vier programma’s is de gemeente Amsterdam opnieuw op zoek naar startups met creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In de vijfde editie komt de gemeente met 18 duurzaamheids-challenges. Deze lopen uiteen van ‘hoe krijgen we een circulaire stad’ tot ‘hoe zorgen we ervoor dat we schone energie opwekken’.
Daarnaast wil de gemeente zelf het goede voorbeeld geven en zoekt zij naar manieren om de gemeentelijke organisatie te verduurzamen. Ook heeft deze editie de ‘wildcard challenge’. Daarvoor kan een startup zich inschrijven met een oplossing die niet beschreven staat. De complete reeks challenges staat op: www.startupinresidence.com/amsterdam. De inschrijving sluit op 24 maart 2019.
Wat is Startup in Residence?
Het Startup in Residence Programma is een uitgebreid trainingsprogramma van zes maanden voor startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers die maximaal zes jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De deelnemers krijgen toegang tot een grote pool van kennis en worden begeleid door deskundigen en ervaren mentoren. De gemeente stelt werkruimte voor de startups beschikbaar en biedt de mogelijkheid om nieuwe oplossingen te testen in de stad.
Het Startup in Residence programma is inmiddels overgenomen door negentien andere overheidsinstellingen binnen Nederland, waaronder drie Ministeries (Justitie & Veiligheid, Defensie, Binnenlandse Zaken) en vier provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland).
Meer informatie
De reeks challenges staan op www.startupinresidence.com/amsterdam. Op 27 februari 2019 is er een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerde startups over de challenges, het trainingsprogramma en het inschrijfproces.