In het kader van het MRA-traject Materialenpaspoort vindt er op 31 oktober een bijeenkomst plaats over de betekenis van gebouwen als grondstoffendepots. Naast informatie over het hoe en wat van het paspoort wordt ingegaan op het  gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM).

Op deze eerste regionale bijeenkomst ter gelegenheid van het MRA-traject Materialenpaspoort gaan wij met elkaar in gesprek over gebouwen als grondstoffendepots. U krijgt twee inspirerende lezingen; over het materialenpaspoort in de praktijk en over het gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM). Natuurlijk is er gelegenheid om uw ervaringen in het traject Materialenpaspoort te delen met andere bouwexperts.

Aan het eind van de middag vindt een feestelijke uitreiking plaats van de Oorkonde Materialenpaspoort. Deze Oorkonde wordt officieel uitgereikt aan de eerste 12 bestuurders die in hun gemeente voor minimaal één gebouw een materialenpaspoort hebben gemaakt in Madaster. Daarna is er een afsluitende netwerkborrel.Werkt u bij een overheid of een bouwpartij en is dit voor u een uitgelezen kans om inzicht op te doen over gebouwen als grondstoffendepots?

Of wilt u uw kennis delen? Ook als u (nog) geen deelnemer bent aan dit traject, een bouwbedrijf bent, of uit een andere regio komt, bent u van harte welkom!

Reserveer deze middag dan in uw agenda en meld u aan voor deze inspirerende bijeenkomst via een mail aan Evelien Adriaan: evelienadriaan@gmail.com

Wanneer: donderdagmiddag 31 oktober, 13.30 – 18.00 uur.
Voor wie: iedereen die te maken heeft met innovatieve bouw, sloop, renovatie, onderhoud en beheer van gebouwen vanuit de overheid.
Waar: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.

Programma

13.30 – 14.00 Ontvangst met thee of koffie

14.00 – 14.10 Opening door dagvoorzitter Jolein Baidenmann, grondstoffenregisseur Metropoolregio Amsterdam

14.10 – 14.45 Pablo van den Bosch, board member Madaster Foundation
Heden en toekomst van gebouwen als materiaaldepots

14.45 – 15.20 Ruud van der Meer, BIM Regisseur – projectleider BIM/ CAD Management Systeem bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam
BIM: wat is het en wat hebben we eraan?

15.20 – 15.40 Koffie/thee

15.45 – 16.10 Een praktijkverhaal van het MRA-traject Materialenpaspoort

16.10– 17.00 Uitreiking Oorkonde Materialenpaspoort

17.00 – 18.00 Netwerkborrel