Het Businesspark Waarderpolder maakt dit jaar kans om de Circular Economy Award te winnen. Dat heeft de jury van de wedstrijd bekend gemaakt.

De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Doel is waardering te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk ook de samenleving betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven.

Een van de innovatieve bedrijven in de Waarderpolder is 3DMZ (3D Makers Zone), een unieke plek waar met bedrijven versneld wordt geïnnoveerd en waar voornamelijk met 3 D printers wordt gewerkt

Volgens de jury laat het bedrijvenpark in Haarlem zien dat je jezelf continu kunt blijven herwaarderen. Dankzij de uiteenlopende (type)bedrijven die zich hier gevestigd hebben, zorgt dit voor stabiliteit van het terrein. ‘Bovendien wordt met een diversiteit aan bedrijven innovatie onderling gestimuleerd, en daarmee kunnen bedrijven op deze locatie groeien. De Waarderpolder heeft een actieve vereniging die inzet op duurzaamheid, en zij denken ook na over gedeelde faciliteiten’, aldus de jury.

Naast Haarlem is ook Brainport Industries Campus uit Eindhoven en Industriepark Kleefse Waard in Arnhem genomineerd. De Circular Economy Award 2019 wordt uitgereikt op donderdag 31 oktober op het BT Event in Arnhem.

 

Bron: haarlem105.nl