De overheden in de MRA willen met elkaar samenwerken in de omslag naar een circulaire economie. Want zo kunnen zij echt betekenis hebben bij die omslag in de regio. Bijvoorbeeld door circulair in te kopen, door belemmeringen voor ondernemers weg te nemen en door een goede lange termijn circulaire beleidsvisie neer te zetten, waar ondernemers op kunnen investeren.

Op verzoek van diverse bestuurders op het thema Duurzaamheid binnen de MRA is een ontwikkelvisie Circulaire Economie gemaakt voor de overheden in de regio. Kern van die aanpak is de samenwerking op zes grondstofstromen, het maken van een Roadmap Circulair Inkopen & Opdrachtgeverschap, het werken aan belemmerende wet- en regelgeving en monitoring. Deze pagina biedt als u naar beneden scrolt informatie over elk van deze en andere onderwerpen.

Tweets

Alle ondertekenaars van het #ManifestMVI zijn vanaf vandaag in een oogopslag te zien op de kaart van Nederland. Staatssecretaris @SvVeldhoven bezocht @NEVI_NL en @gemZoetermeer over maatschappelijk verantwoord inkopen. Ook op de kaart? Zie: https://t.co/rvMEX9X7qs #MVI ♻️🌱

Meten circulaire economie: pioniers nemen voortouw https://t.co/7KMgLK5B1G

Metropool regio Amsterdam