In Amsterdam heeft bp pulse het grootste snellaadstation in Nederland geopend met maar liefst 18 snelladers. Daarnaast zijn de eerste 12 snelladers aangesloten in Landsmeer. bp pulse beschikt in het Verenigd Koninkrijk al over het grootste laadnetwerk en zet nu voet aan wal in Europa, te beginnen in Nederland.

Amsterdam ambieert een uitstootvrije binnenstad in 2030. Dit betekent dat vrachtwagens, bestelauto’s en het openbaar vervoer binnen de Ring op elektriciteit of waterstof moeten rijden. Elektrische oplaadpunten worden daarom steeds belangrijker. bp draagt met deze ‘charging hubs’ bij aan het verduurzamen van de hoofdstad. Bij alle laadstations kunnen chauffeurs een bezoek brengen aan de AH To Go, terwijl de elektrische voertuigen met 150KW/h razendsnel worden opgeladen.

De elektrische rijders van bp hebben via onder meer het snelgroeiende laadnetwerk in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland (via Aral) al toegang tot 9.000 snel- en supersnelladers. Met de nieuwe laadstations wordt het met name voor bp’s klanten in grote steden mogelijk om snel voertuigen op te laden. bp wil 100 vergelijkbare snellaadstations hebben geopend in Europese steden in 2030 om bij te dragen aan de transitie naar elektrische voertuigen. Omdat elektrificatie cruciaal is voor de overstap naar duurzame mobiliteit, wil bp in 2030 meer dan 70.000 publieke laadpunten hebben gerealiseerd.

Voor het einde van het jaar staat nog een derde locatie op de planning: aan de Nieuwe Hemweg in Amsterdam worden medio december veertien laadpunten geplaatst. Dit laadplein is overigens wel alleen toegankelijk voor ‘fleet partners’ van BP Pulse.