De MRA heeft het versnellen van de transitie naar een schone economie aangewezen als een van de zeven ontwikkelrichtingen en daarop ook concrete, gezamenlijke acties benoemd en in gang gezet.

De acties met betrekking tot de energietransitie heeft de MRA vastgelegd in zijn Ruimtelijk Economische Actieagenda 2016-2020. De regie daarbij ligt bij het Portefeuillehoudersoverleg (PHO) duurzaamheid, waarin bestuurders uit beide provincies en de grootste MRA-gemeenten zitting hebben. Deze bestuurders zoeken afstemming met elkaar en bezien waar gezamenlijke inzet meerwaarde kan hebben.
De uitvoering van de acties is belegd bij de programmamanager energietransitie, vertegenwoordigers van MRA-overheden en externe experts, die daarbij intensief samenwerken met andere partijen van binnen en soms buiten de MRA.

Agenda

Tweets

Koen van Mensvoort @nextnature houdt 20 juni een keynote bij #StateoftheRegion 2022. Het is dé netwerkdag van de Metropool Amsterdam voor beslissers en vernieuwers.

Krijg nu al voorkennis en bekijk:
https://youtu.be/bqNbdVmEfxk

#SotR2022 #slimgroengezond

De grote voordelen van #AI en #data-gedreven innovatie in de #gezondheidszorg geven Maurice van den Bosch (@olvg) veel energie. Met partners werkt hij aan belangrijke veranderingen - daar worden patiënten én zorgverleners beter van!

Lees: https://bit.ly/3LBgPvZ

#dataforlife

Het levende bewijs dat er een overvloed aan verborgen #talent is dat geactiveerd kan worden naar #IT = @TechGrounds_NL. ↗️ IT'ers ↗️ diversiteit. Ons initiatief is in een nieuw jassie gestoken. Oriënteren, ontdekken en opleiden onder één dak. Check it out: https://bit.ly/3MA3IMT https://twitter.com/TechGrounds_NL/status/1526570858831138825

Metropool regio Amsterdam