De MRA heeft het versnellen van de transitie naar een schone economie aangewezen als een van de zeven ontwikkelrichtingen en daarop ook concrete, gezamenlijke acties benoemd en in gang gezet.

De acties met betrekking tot de energietransitie heeft de MRA vastgelegd in zijn Ruimtelijk Economische Actieagenda 2016-2020. De regie daarbij ligt bij het Portefeuillehoudersoverleg (PHO) duurzaamheid, waarin bestuurders uit beide provincies en de grootste MRA-gemeenten zitting hebben. Deze bestuurders zoeken afstemming met elkaar en bezien waar gezamenlijke inzet meerwaarde kan hebben.
De uitvoering van de acties is belegd bij de programmamanager energietransitie, vertegenwoordigers van MRA-overheden en externe experts, die daarbij intensief samenwerken met andere partijen van binnen en soms buiten de MRA.

Tweets

Lancering van TeachForAmsterdam bij BNR Nieuwsradio, vanochtend heel vroeg: https://t.co/RMYmDSWWH8 [audiofragment]
Bevlogen IT'er? En wil je lesgeven om anderen net zo gepassioneerd te maken?
👉https://t.co/S7ATVfKN6T

Op woensdag 27 februari organiseren wij het event "Zuid-Kennemerland: Slim, Groen en Gezond | MKB Digital Power". Leon Wokke pitcht dan het verhaal van @D3Aakboten, de eerste 3D geprinte lifeboat, gemaakt van plastic afval. Ben jij erbij? https://t.co/PnZFXgCxfT #SlimGroenGezond

Bedrijven gaan programmeurs delen met scholen. https://t.co/r0OQBd5ero #FD #Onderwijs

Metropool regio Amsterdam