De MRA heeft het versnellen van de transitie naar een schone economie aangewezen als een van de zeven ontwikkelrichtingen en daarop ook concrete, gezamenlijke acties benoemd en in gang gezet.

De acties met betrekking tot de energietransitie heeft de MRA vastgelegd in zijn Ruimtelijk Economische Actieagenda 2016-2020. De regie daarbij ligt bij het Portefeuillehoudersoverleg (PHO) duurzaamheid, waarin bestuurders uit beide provincies en de grootste MRA-gemeenten zitting hebben. Deze bestuurders zoeken afstemming met elkaar en bezien waar gezamenlijke inzet meerwaarde kan hebben.
De uitvoering van de acties is belegd bij de programmamanager energietransitie, vertegenwoordigers van MRA-overheden en externe experts, die daarbij intensief samenwerken met andere partijen van binnen en soms buiten de MRA.

Agenda

Tweets

Wij verwelkomen Amsterdamse startup Clear als nieuwste lid van onze Network Council. Samen werken we aan een slimmere, gezondere toekomst. Hoe? Lees het artikel:
https://amsterdameconomicboard.com/nieuws/clear-gaat-miljoenen-mensen-helpen

#zorginnovatie #Zorg2025 #slimgroengezond #dataforlife @pietheinvandam @smarthealthams

Tijdelijke #vacature voor 1,5 dag per week als #marketing #communicatie #adviseur voor een nieuwe online tool die werk in nieuwe branches zichtbaar maakt voor #talent met #skills.

#comeonboard #werk

https://amsterdameconomicboard.com/nieuws/vacature-marketing-communicatieadviseur

CO2-emissies zijn niet altijd zichtbaar. Het inkopen van vervuilende #facilitaire diensten en producten kan duurzamer. Zeven organisaties in de Amsterdamse metropool gaan samen hun verborgen emissies terugdringen. Lees: https://amsterdameconomicboard.com/nieuws/bedrijven-regio-amsterdam-gaan-verborgen-emissies-te-lijf

#groenslimduurzaam #CO2

Metropool regio Amsterdam