De MRA heeft het versnellen van de transitie naar een schone economie aangewezen als een van de zeven ontwikkelrichtingen en daarop ook concrete, gezamenlijke acties benoemd en in gang gezet.

De acties met betrekking tot de energietransitie heeft de MRA vastgelegd in zijn Ruimtelijk Economische Actieagenda 2016-2020. De regie daarbij ligt bij het Portefeuillehoudersoverleg (PHO) duurzaamheid, waarin bestuurders uit beide provincies en de grootste MRA-gemeenten zitting hebben. Deze bestuurders zoeken afstemming met elkaar en bezien waar gezamenlijke inzet meerwaarde kan hebben.
De uitvoering van de acties is belegd bij de programmamanager energietransitie, vertegenwoordigers van MRA-overheden en externe experts, die daarbij intensief samenwerken met andere partijen van binnen en soms buiten de MRA.

Agenda

Tweets

De vraag naar online specialisten bij digitale bureaus is ENORM! @TekkieWorden en @DDA_NL maken jongeren enthousiast voor IT-opleidingen. Direct aan de slag als #developers, #uxdesigner, #growthhacker en meer.
Goed bezig @TechConnect__

Lees @Emerce: https://bit.ly/3CBIBEx

Morgen vindt het tweede deel van Demodag #13 van ons programma @adamsmartcity plaats! Ditmaal staan de transitiepaden Digitale stad & Energie centraal.

De pitches zijn van de @zoncoalitie , @SmartCityexpo en ons eigen initiatief LEAP.

Meld je aan! https://bit.ly/3kvubzK

#Drones: we zien ze steeds vaker vliegen! Wil jij meepraten over de verantwoorde inzet van drones in de stad? Meld je dan aan voor het online event van @adamsmartcity op 29 september: https://bit.ly/3AuKylC

#drone #event #slimgroengezond

Metropool regio Amsterdam