Een nieuwe gaderobe samenstellen met oude kleren. Een online educatief programma, ontwikkeld voor het Upcyclecentrum in Almere Haven, geeft aan hoe dit kan. Het betreft een gezamenlijk initiatief van Stad & Natuur, Unravelau, SEEFD en de gemeente Almere in het kader van de week van tweedehands textiel.

Van 20 t/m 26 vond de ‘Week van de tweedehands textiel’ plaats. In het kader van de week is iedere dag een filmpje van maximaal 15 minuten online gezet op de verschillende social media pagina’s van de betrokken partijen, op de Youtubepagina van Stad & Natuur en op de website van Stad & Natuur.

De textielindustrie is, na de olie-industrie, de meest vervuilende industrie. Tijdens de week van de tweedehands textiel wordt hier aandacht aan geschonken. Het Upcyclecentrum wilde hier in samenwerking met Stad & Natuur, Unravelau en SEEFD graag een bijdrage leveren aan de week van tweedehands textiel. Gezien de coronacrisis konden er geen ´fysieke´ workshops plaatsvinden. En zie daar een nieuw idee was geboren, namelijk een digitale lessenreeks ontwikkelen om:

  1. Bewustwording te creëren rondom textiel en wat voor impact het heeft als kleding een tweede leven krijgt;
  2. Een positieve bijdrage te leveren voor leerlingen in deze bijzondere tijden

Naar de Youtubepagina van Stad & Natuur >>