De Renewable Energy Hub Flevoland (REF) is gelanceerd. REF is een uniek consortium dat opwek, opslag en infra van energie slim integreert en congestie tegengaat. De lancering werd verricht door gedeputeerde Jop Fackeldey en Bas Pulles, directeur Realisatie Energietransitie van het Ministerie van EZK. Pulles ontving uit handen van Fackeldey ook het bidbook Energie in Balans Flevoland.

GIGA-Storage, EQUANS, Circul8 Energy, Smartgrid Flevoland, Solarvation, ACRRES en Wageningen University & Research gaan samen een groene energie-HUB realiseren met als doel om in 2030 één Gigawatt aan duurzame energie te leveren aan de BV Nederland. In de HUB worden wind, zon, batterijen en waterstof gecombineerd. Dit alles wordt in een smart grid met elkaar verbonden. Zo kan er continu stroom geleverd worden aan het net, ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait. Meer informatie over het REF vind je op www.re-flevoland.nl/.

Flevoland wil dé proeftuin van Nederland worden op het gebied van energie en opslag. Daarbij gaat het niet alleen om innovatieve manieren van opwekking, maar ook het in balans brengen van vraag en aanbod. Energieopslag speelt hierin een belangrijke rol. Een groot aantal Flevolandse partijen heeft de handen ineen geslagen om deze ambitie waar te maken. De Renewable Energy Hub Flevoland is één van de belangrijkste projecten uit het bidbook. Meer informatie over Energie in Balans en het volledige bidbook is te vinden op s.