Het actieprogramma 15%GasTerug zet in op 15 procent structureel gas besparen vóór het einde van 2022. Samen met een groeiend netwerk van meer dan 300 mensen kan iedereen meedoen. Er zijn drie opties.

1. Doe mee met je eigen bedrijf of kantoor
Als bedrijf kun je met de 6 eenvoudige stappen op ‘Zet ook de knop’ al een belangrijke bijdrage leveren. Laat zien wat jouw organisatie doet om energie te besparen. Deel de campagne én jouw acties op social media en websites. Heb je een besparing doorgevoerd waarvan je weet dat die anderen kan inspireren? Laat het ons weten (mail m.bot@amecboard.com). Zo inspireren we anderen om ook te besparen.

Grotere organisaties zijn verplicht maatregelen te nemen, waarvan vaststaat dat ze binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Er zijn ook handige maatregelen voor kleinere organisaties. Bekijk bijvoorbeeld Tussen Kolen & Parijs (urgenda.nl).

2. Bespaar ook thuis
Stimuleer en steun mensen in je organisatie door aandacht te besteden aan energiebesparende maatregelingen thuis. Deze 4 energiebesparingstips voor thuis zijn een goed startpunt. Ook kun je mensen in je organisatie in de spotlights zetten die thuis en/of op kantoor actief energie besparen.

3. Word Energiecoach
Wil je mensen in je organisatie stimuleren om anderen te helpen bewuster met energie om te gaan en zo de energierekening te verlagen? Dat kan als Energiecoach van !WOON. Vrijwilligers in bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem en Zaanstad komen als energiecoach op afspraak bij mensen thuis. Je ontvangt een uitgebreide training, materiaal en begeleiding. Kijk voor meer informatie op www.wooninfo.nl/energiecoach-worden.

Ook in andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam zijn energiecoaches actief en kun je je aansluiten. Dit wordt door verschillende organisaties georganiseerd. Sommige hiervan werken met vrijwilligers en er zijn organisaties die huis aan huis gaan met betaalde krachten. Kijk voor meer informatie op de website van je gemeente.

Bron: amsterdameconomicboard.com