De 50 genomineerden van de Make it Circular Challenge zijn bekendgemaakt door What Design Can Do en haar partner IKEA Foundation. De shortlist bevat opwindende innovaties die verspilling voorkomen door onze manier van leven te heroverwegen: van wat we eten en dragen tot hoe we bouwen, verpakken en kopen.

Deze 50 genomineerden vertegenwoordigen ideeën van creatievelingen uit 20 verschillende landen en gaan nu door naar de laatste ronde van de wedstrijd. Op 3 mei zullen we ontdekken welke 13 meest veelbelovende projecten dit jaar tot winnaars worden gekroond, op een totaal van 650 inzendingen wereldwijd.

De genomineerde projecten zijn bepaald door een selectiecommissie bestaande uit 40 design- en circulariteitsexperts. In veel opzichten is de selectie een weerspiegeling van het soort problemen waarmee gemeenschappen worden geconfronteerd als het gaat om klimaatverandering, afval en vervuiling – en de rol die ontwerpers kunnen spelen bij het toegankelijker maken van circulaire manieren van leven voor iedereen.

Lees verder >