Gemeenten ondersteunen bij het aanpakken van energiearmoede. Daarvoor zetten het Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland, TNO en de MRA zich in.

Door de recente stijging van de energieprijzen staat dat thema ineens prominent op de agenda. Zo staan er op de website van Servicepunt Duurzame Energie allerlei presentaties en interessante documenten over dit onderwerp.

Webinars
Op 16 december organiseerde het Servicepunt Duurzame Energie in samenwerking met TNO en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) het webinar ‘Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?’. Het webinar inclusief de slides en interessante achtergrondinfo kun je hier terugvinden, samen met twee eerdere webinars over dit onderwerp.

Leerkring
Naast dit webinar starten de drie genoemde partijen in januari een leerkring voor gemeenten in onze regio om die via het uitwisseling van ervaringen en met behulp van de expertise van TNO en het Servicepunt hun aanpak op dit thema willen professionaliseren. De deelnemers aan de leerkring zijn Almere, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Hoorn, Lelystad en Zaanstad.

Energiearmoede – Servicepunt Duurzame Energie