Na de ramp in Beiroet is er een enorme behoefte aan allerlei soorten van hulp, vooral aanbod van bouwmaterialen inclusief glas, deuren, ramen en raamkozijnen. In navolging van Frankijk is een initiatief gestart om materialen als ramen en deuren te doneren.

In Frankrijk is er een initiatief gestart waarin allerlei slopers/bouwbedrijven deze bouwmaterialen naar Beiroet versturen, inclusief tweede hands/circulaire producten. Het Franse transport bedrijf CMA CGM heeft gratis zeetransport aangeboden van de haven in Marseilles naar Libanon voor deze materialen. Er wordt nu gecheckt of hetzelfde kan gebeuren vanuit Nederland, bijvoorbeeld via de Rotterdam haven.

In een oproep worden Nederlandse urban miners zoals glasfabrieken, slopers en bouwbedrijven geïnteresseerd zijn om bouwmaterialen te doneren. Bij voorkeur tweedehands en nieuwe als het niet kan.

Oproep:
Vraag 1: Heb jij of ken jij partijen die glas/ramen/deuren willen doneren?
Ja?: neem aub contact op met Jad Oseyran, jad.oseyran@wiserplanet.nl of +31 6 10 77 85 21 en geef aan welke type materialen en waar deze momenteel beschikbaar zijn.

Vraag 2: Zet deze oproep uit in je netwerk.