Integrated Green Energy Solutions (IGES) is uitgeroepen tot winnaar van de IAPH World Ports Sustainability Awards in de categorie Klimaat en Energie. In de Amsterdamse haven heeft het bedrijf een baanbrekende installatie neergezet om plastic te verwerken tot brandstof.

De fabriek van Integrated Green Energy Solutions werkt op basis van een combinatie van bewezen, gepatenteerde technologie afkomstig uit Australië. IGES heeft een vergunning om 100 ton per dag aan afgedankt (‘end-of-life’), niet-recyclebaar plastic te verwerken om 35 miljoen liter brandstof per jaar te produceren die geen verdere verwerking, vermenging of raffinage vereist – een wereldprimeur.  IGES heeft de capaciteit om uiteindelijk tot 400 ton plastic per dag te verwerken om 140 miljoen liter brandstof te produceren.

Het doel van de Awards, georganiseerd door de International Association of Ports and Harbors (IAPH), is havengemeenschappen te stimuleren om samen te werken met bedrijven, overheden en de belangrijkste stakeholders bij het creëren van een duurzame toekomst over de hele wereld.

Roon van Maanen, Director Circular & Renewable Industry bij Port of Amsterdam: “Port of Amsterdam is vereerd en feliciteert IGES met deze belangrijke award. We werken nauw samen met IGES in verschillende rollen om het project vooruit te helpen en een betere oplossing te vinden voor de ‘end-of-life plastics’. De award is een beloning en een erkenning van Port of Amsterdams strategie om de circulaire hotspot van Europa te worden.”

Ga naar de IAPH-website voor meer informatie over deze en andere winnende projecten:

Bron: duurzaam-ondernemen.nl