Op initiatief van House of Denim is een unieke jeans ontwikkeld om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen. Hiertoe is het project ‘Solidarity Selvedge’ opgetuigd. Directe aanleiding was dat veel partners en hun families in de Denim Deal van de MRA hard getroffen zijn door deze ramp.

De door de ramp getroffen Turkse textielgemeenschap verbinden met het Amsterdamse denim netwerk. Dát is de inzet van de Turks-Nederlandse samenwerking in het kader van het project ‘Solidarity Selvedge’.

Na de rampzalige aardbeving was de eerste zorg om mensen te helpen met voedsel, onderdak en medicijnen. Inmiddels ligt de focus op herbouwen. Voor de partners van House of Denim Foundation, Denim City, Jean School en Denim Deal reden om perspectief te bieden voor denim- en modestudenten en jonge professionals uit het rampgebied. Hiertoe hebben zij ‘Solidarity Selvedge’ opgericht om te helpen bij het inzamelen van donaties voor slachtoffers van aardbevingen in Turkije en Syrië. Deze regio’s zijn al tientallen jaren het hart van de textielproductie en de productie van denim.

Denim met een doel
Aanvullend is een gelimiteerde serie selvedge jeans van 1000 stuks geproduceerd die zal worden verkocht om geld in te zamelen voor de financiering van deze uitwisseling. Jean School-studenten ontwierpen de pasvorm en House of Denim incubator-talenten creëerden een uniek ‘Richter Scale Tremor’ ontwerp, dat als een stiksel in de achterzak zit. Dit subtiele, maar iconische ontwerp verwijst zowel naar de schaal van de aardbeving als naar een hartslag, en symboliseert de impact die we hopen te maken met deze nieuwe verbinding.

Jaarlijks uitwisselingsprogramma
De opbrengst zal worden benut om fondsen te werven voor een jaarlijks uitwisselingsprogramma dat textielstudenten uit het aardbevingsgebied samenbrengt met studenten van Jean School en het House of Denim Incubatorprogramma. House of Denim zal de groep Turkse jonge professionals ontvangen in Denim City Amsterdam en een programma op maat verzorgen.

Aansluiten
Wil je je aansluiten? Koop een limited editie jeans. Voeg het upcycled logo t-shirt toe, met de hand bedrukt in Amsterdam. De Jeans & t-shirst zijn te koop bij de Denim City store in de Hallen van Amsterdam of online via de Instagram van @houseofdenimfoundation

Neem voor meer informatie en als je wilt samenwerken om dit doel te steunen contact op met Mariette Hoitink, directeur Stichting House of Denim & het House of Denim Talent Incubator Programma: mariette@houseofdenim.org

Foto’s: Mika Jansen