Schiphol Trade Park Services, Milgro, Meerlanden en Nijssen Recycling hebben de Samenwerkingsovereenkomst Afval- en Grondstoffenmanagement Schiphol Trade Park ondertekend. Met deze overeenkomst biedt STP Services de drie partijen de gelegenheid om bedrijven op het park te adviseren over een circulaire aanpak voor afval- en grondstofmanagement.

V.l.n.r.: Gerard Nijssen (Nijssen Recycling) Angeline Kierkels (Meerlanden), Jeanet van Antwerpen (SADC) en Francien Eppens (Milgro)

Met de samenwerking wil Schiphol Trade Park bedrijven een bewezen aanpak bieden voor het benutten van hun grondstoffenstromen. “In het verlengde daarvan kunnen zij een grondstoffenstromenstrategie en maatregelen op gebouwniveau nemen. En daar heeft de omgeving ook baat bij, nu en in de toekomst, aldus Marisol Elisabeth, gebiedsmanager STP Services. Schiphol Trade Park Services (STP Services) is verantwoordelijk voor het gebiedsmanagement op Schiphol Trade Park, dat door Schiphol Area Development Company (SADC) wordt ontwikkeld.

Afval- en grondstoffenscan
De samenwerkingspartners faciliteren bedrijven desgewenst in hun transitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Dat doen ze onder andere door het uitvoeren van een afval- en grondstoffenscan en het digitaliseren van de processen en data rondom afvalstoffen. Vanuit deze data worden de kansen inzichtelijk om samen de duurzame impact te vergroten. Deze duurzame omgang met afval- en grondstoffen maakt dan onderdeel uit van het business model van de bedrijven. Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden: “Door deze samenwerking aan te gaan, zetten we de versnelling in naar een duurzaam en circulair business park.”

Over Schiphol Trade Park
Schiphol Trade Park biedt ondernemers een inspirerende omgeving waar duurzaamheid en innovatie samenkomen. Het bedrijventerrein bestaat uit zes onderscheidende vestigingsmilieus die elkaar versterken. Elk milieu is ingericht voor specifieke bedrijven en heeft dus zijn unieke kenmerken. Lees verder >

Animatie Schiphol Trade Park >