Stichting De Regenbooggroep kreeg onlangs 2 pallets met lakens bezorgd om mondkapjes van te maken. Het initiatief maakt nog eens de kracht van de Metropoolregio Amsterdam duidelijk als circulaire textielhub met oog voor innovatie.

Binnen de MRA zijn veel partijen actief op gebied van circulair textiel. Daarbij kijken we ook hoe bedrijven elkaar kunnen helpen: hoe het afval van de een, leidt tot een grondstof voor de ander. En dat als onderdeel van de inzet tegen corona.

Het initiatief om van lakens mondkapjes te maken is een voorbeeld van een nieuwe, bijzondere samenwerking:

  • De Regenbooggroep, een stichting werkt voor mensen die dakloos zijn, met verslaving en psychische problemen.
  • Tandartspraktijk Nieuw Amsterdam (met 25 jaar relevante kennis en ervaring)
  • Studenten van het AMFI, het Amsterdam Fashion Institute van de Hogeschool van Amsterdam (de vroegere Mode Academie)
  • Koplopergroep circulaire hotels: 22 duurzame hotels in en om de stad, die op initiatief van Amsterdam de krachten hebben gebundeld. Ze werken samen met Blycolin Linnenverhuur & Wasserij
  • De vrijwilligers van De Regenboog Groep en andere inwoners van Amsterdam

Het linnenbedrijf Byoclin heeft inmiddels bij zeven hotels meer dan 1.000 lakens opgehaald. Intussen maakte tandartspraktijk Nieuw Amsterdam  een ontwerp gemaakt voor mondkapjes. De studenten, naaiateliers en kledingmakers gaan de kapjes nu maken. Maar ze kunnen dat niet alleen.

Oproep & aanmelden
Bent u bekwaam achter de naaimachine en bent u bereid om zorgvuldig, volgens een vast patroon te werken? Mail dan naar mailvoorpam@gmail.com. U krijgt dan een instructie toegestuurd.